Kinoalı Haşhaşlı Muffin Tarifi

Kinoalı Haşhaşlı Muffin Tarifi

Kinoalı Haşhaşlı Muffin Tarifi İçin Malzemeler  

1 adet yumurta
1/2 su bardağı light süt
1/4 su bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1/2 su bardağı pişmiş Duru Lival beyaz kinoa
1/2 su bardağı mısır unu
1/2 su bardağı tam buğday unu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 tatlı kaşığı haşhaş tohumu
 

Kinoalı Haşhaşlı Muffin Tarifi Hazırlanışı 

Öncelikle yerken hafif acı veya buruk bir tat hissetmemek için kinoayı pişirmeden önce akan suyun altında 4-5 kere yıkayın. En son yıkama işlemi sonunda suyunun iyice süzülmesini bekleyin.
 
Ölçü olarak 1 ölçü kinoayı 1,5 ölçü su ile pişirin. Suyu ocakta kaynatın ve süzülmüş kinoayı içine atın. Pilav pişirir gibi suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin ve demlenmeye bırakın.
 
Kinoa soğuduktan sonra muffinler için kullanılmaya hazır duruma gelir. Diğer tarafta muffin için karıştırma kabı içerisinde yumurta, süt ve zeytinyağını tel çırpıcı yardımı ile karıştırın.
 
Sıra ile tuz, pişmiş kinoa, mısır unu, tam buğday unu ve kabartma tozu ekleyerek biraz koyu bir harç hazırlayın.En son haşhaş tohumu ekleyerek karıştırın.Hazırladığınız harcı muffin kalıplarına üstten az miktar boşluk bırakarak koyun.
 
Muffinleri önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Muffinlere kürdan batırarak pişmesini kontrol edin.Kürdan temiz çıkıyorsa pişen muffinleri fırından alıp tel üzerinde soğumaya bırakın.
 
Afiyet olsun.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.