Harput Köftesi Tarifi

27-01-2023 14:26
Harput Köftesi Tarifi

 Harput Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

 
2 orta boy soğan
1 demet maydanoz
500 gr. kıyma(yağsız)
2 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 tatlı kaşığı tuz
3 tatlı kaşığı pul biber
1 adet yumurta
1/4 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı un
5 su bardağı su
5-6 dal reyhan(taze)
 

Harput Köftesi Hazırlanışı

 
Öncelik işe soğanları soymakla başlayalım. Soyduğumuz soğanları yıkayıp çok ince şekilde doğrayalım. Ardından maydanozu ayıklayıp yine ince ince kıyalım.
Kıyma, bulgur, soğan, biber salçası, 1 yemek kaşığı salça, 1 tatlı kaşığı tuz, pul biber, maydanoz ve yumurtalarımızı iyice karıştıralım. Ara sıra ellerimizi ıslatarak malzemelerimizi elastik bir yapıya gelene kadar yaklaşık 15-20 dakika kadar yoğuralım.
Hazırladığımız harcı fındık büyüklüğünde parçalara ayırarak görselde gördüğüm şekilde yuvarlayalım. Sol işaret ve baş parmaklarımızı kullanarak iki taraftan bastırıp ortasının yassı hale gelmesini sağlayalım.
Kalan salçamızı, bir tatlı kaşığı pul biber ekleyerek ve su ilave ederek kaynamaya bırakalım. Kaynama gerçekleştikten sonra kalan tuz ve hazırladığımız köfteleri buna ilave edelim.
Bu şekilde kısık ateşte pişirdiğimiz yemek malzemelerimize yıkanmış ve doğranmış reyhanlarımızı ilave ederek ocaktan alalım. artık köftemiz yemeye hazır. Sıcak şekilde servisini yapabilirsiniz.
 
Afiyet olsun.
 
Şefin Notu
 
Elazığ yöresinin özel yemeklerinden olan Harput Köftesi, düğün, bayram, davet gibi özel günlerde mutlaka yapılır. İsteğe göre suyuna salça koyulmadan da pişirilebilir.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.